Pastrarea optima a bijuteriilor placate

Placarea cu aur este menită să fie permanentă, dar, ca toate tipurile de placare, nu se descurcă bine cu expunerea brută repetata. Placarea cu aur se uzează în timp și se poate desprinde, expunând metalul de bază de dedesubt. De asemenea, își pierde strălucirea și se estompează cu timpul. În general, placarea poate dura până la doi ani cu îngrijirea corespunzătoare.

Cel mai bun mod de a trata piesele deteriorate este de a avea piesa replacata si reconditionata atunci când este necesar. Cât de des trebuie să faceți acest lucru depinde de grosimea placajului, de calitatea piesei, de culoarea metalului de bază și de cât de multă uzură suportă piesa. 

Prin îngrijirea adecvată a bijuteriilor placate cu aur, le puteți prelungi durata de viață și le puteți păstra strălucitoare și frumoase. Iată câțiva pași de urmat:

  • Incercati sa tineti bijuteriile placate cu aur departe de chimicale, uleiuri sau produse de machiaj. O idee buna este sa punem bijuteriile ultimele, dupa aplicare machiajului, a spray-ului de par si a parfumului. La spalat, neaparat trebuie sa scoateti bijuteriile, intrucat chimicalele din sapun precum si detergentii pot impacta placarea. 
  • O idee buna ar fi ca mainile dvs. sa fie curate si spalate in prealabil atunci cand puneti mana pe bijuteriile placate. 
  • Nu expuneti bijuteriile placate cu aur la apa sarata sau cloruri. Ca urmare, va recomandam sa scoateti bijuteriile inainte de a intra in piscina, in mare sau chiar si in sauna. 
  • Uleiurile de corp si/sau transpiratia pot impactia placarea. Curatati bijuteria frecvent cu un servetel umed pentru a elimina de pe ea aceste substante. 
  • Curatarea frecventa a bijuteriilor placate cu aur este importanta pentru prelungirea duratei de viata a acesteia. Folositi apa calda si un sapun lichid bland sau solutii profesionale pentru curatarea bijuteriilor. Evitati substantele abrazive, periajul sau frecarea intensa. 
  • Pastrati bijuteria in cutia sau in ambalajul original. Daca nu le mai aveti, incercati sa gasiti o cutie speciala de bijuterii.