Placarea bijuteriilor de argint

Bijuteriile placate sunt o alternativa accesibila fata de achizitionarea bijuteriilor din aur. Ele va pot oferi aparenta si un outfit cu stil fara sa fiti nevoiti sa platiti pretul mare al aurului. In plus, ele sunt perfecte ca bijuterii pe care nu planuiti sa le purtati zilnic si pe care le puteti schimba usor. 

Bijuteriile placate pot avea calitati diverse, in functie de grosimea, puritatea aurului, metalul peste care se aplica aurul si tehnica bijutierului. Odata placate, este imposibil sa distingi bijuteriile din aur de bijuteriile placate cu aur cu ochiul liber. 

Ce tipuri de metale pot fi placate? 

Placarea se poate face pe aproximativ toate metalele, de la nichel, alama, otel inoxidabil, titanium, cupru si argint. Dintre acestea, cele mai folosite sunt cuprul si argintul.  

Placarea cu aur se poate estompa si oxida in timp, pierzandu-si din luciul si stralucirea initiala. Acest lucru este foarte comun si se poate intampla indiferent de calitatea bijuteriei si a metalului de baza. Problema nu este la placare in sine, ci la metalul de baza, care este predispus la coroziune si oxidare. In timp, moleculele metalului de bază se mută în cele din urmă în stratul de aur, afectând aspectul acestuia.

Placarea cu aur este menită să fie permanentă, dar, ca toate tipurile de placare, nu se descurcă bine cu expunerea brută repetata. Placarea cu aur se uzează în timp și se poate desprinde, expunând metalul de bază de dedesubt. De asemenea, își pierde strălucirea și se estompează cu timpul. În general, placarea poate dura până la doi ani cu îngrijirea corespunzătoare.

Cel mai bun mod de a trata piesele deteriorate este de a avea piesa replacata si reconditionata atunci când este necesar. Cât de des trebuie să faceți acest lucru depinde de grosimea placajului, de calitatea piesei, de culoarea metalului de bază și de cât de multă uzură suportă piesa.