Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Despre COOKIE-uri a se vedea -> ACEST LINK 

Nota: la prezentul document ("Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal") exista si o anexa, Anexa nr.1 care se poate gasi la link-ul de mai sus. Anexa 1 explica termenul de "Cookie" si ce optiuni sunt oferite vizitatorilor site-ului nostru privind acceptarea sau respingerea unor tipuri de cookie-uri cand viziteaza pentru prima oara site-ul nostru. Anexa 1 face parte integranta din prezentul document.

 

In aceasta sectiune va informam despre prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal si despre drepturile dumneavoastra conform Regulamentului (UE) 679/2016 – Regulamentul General privind Protectia Datelor (GDPR), a Legii de punere in aplicare a prevederilor GDPR si a oricaror alte decizii pe care le poate emite Autoritatea Nationala de Supraveghere a Protectiei Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) cu privire la protectia datelor cu caracter personal.

Vom colecta date personale privind: adresa de e-mail si datele de contact ale persoanei sau ale reprezentantului companiei care ne contactează, respectiv nume, prenume, număr de telefon, adresa de livrare) pentru a putea livra Bunul comandat.

Responsabilitatea pentru prelucrarea datelor

Responsabilitatea pentru prelucrarea datelor revine entitatii juridice in calitate de operator de date cu caracter personal, respectiv, SC Art Executives SRL.

Ce date cu caracter personal prelucram?

In vederea indeplinirii scopurilor de prelucrare definite mai jos, prelucram atat datele cu caracter personal furnizate direct de catre client in momentul transmiterii solicitarii acestuia cat si alte date personale, care ne-au fost furnizate de catre terti, precum si date pe care le generam singuri pe baza prelucrarii acestora. Aceste date pot fi incadrate de principiu in urmatoarele categorii:

- Date de identificare: nume, prenume.

- Date de contact: adresa de domiciliu/de corespondenta pentru livrarea Bunului comandat, adresa de e-mail, numar de telefon fix sau numar de telefon mobil.

- Date de localizare: cele derivate din adresa de IP.

- Informatii despre activitatea online a Clientului (informatii despre dispozitiv, despre istoricul si comportamentul de navigare) prin folosirea Cookie-urilor.

 

Scopul colectarii datelor

  • Pentru a raspunde comenzii Clientului, pentru a comunica cu Clientul prin intermediul telefonului si/sau email-ului, pentru informarea Clientului privind situatia contului lui de pe site-ul www.idarinaboutique.ro si privind evolutia si starea comenzilor, toate in scopul executarii Contractului incheiat intre noi si Dvs.
  • Pentru rezervarea şi comercializarea de produse online.
  • Pentru evaluarea produselor oferite, in scop de reclamă, marketing şi publicitate, de monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului .
  • In scopuri administrative si de gestiune financiar-contabila, conform legislației fiscale.
  • In scopuri de audit intern sau audit financiar.

Daca doriti sa participati la programele noastre de loializare pentru clientii activi, la diverse concursuri si tombole, la studii de satisfactie privind serviciile contractate, sa primiti pe e-mail buletine informative (de tip newsletter) sau diverse materiale promotionale prin posta, avem nevoie de consimtamantul dumneavoastra expres pentru a va putea prelucra datele in acest scop. In cazul in care ni l-ati acordat, sunteti indreptatit sa va retrageti acest consimtamant oricand, pentru una sau pentru toate operatiunile de prelucrare prezentate mai sus, fara a indica vreun motiv, printr-o cerere scrisa, astfel: (i) prin e-mail la adresa: contact@idarinaboutique.ro sau (ii) prin posta/curier la urmatoarea adresa: Str. Hrisovului 2-4, bl. 2, parter, ap. 88, sector 1, Bucuresti.

Caror destinatari sau categorii de destinatari transmitem datele dumneavoastra?

  • Furnizorii de servicii

Catre furnizorii nostri de servicii, care, la randul lor au obligatia de confidentialitate prin lege, si strict pentru a executa Contractul incheiat intre noi si Dvs. si a ne comercializa Bunurile. Lista cu furnizorii nostri se actualizeaza periodic, ori de cate ori intervin modificari in componenta sa. Tertii care au acces la aceste date: firme de curierat (cu titlu de exemplu, Fan Courier, Urgent Cargus, etc), procesatori de plati online (cu titlu de exemplu Stripe, Banca Transilvania, etc), alti furnizori de servicii de intermediere sau pe baza de comision (cu titlu de exemplu 2Peformant, ProfitShare, etc).

  • Transmitere către instituţii publice

In cazuri speciale, trebuie sa oferim informatii cu privire la datele cu caracter personal institutiilor competente, in masura in care acest lucru este necesar in scopul cercetarii penale, indeplinirii sarcinilor legale ale serviciilor de informatii sau in scopul obtinerii drepturilor de proprietate intelectuala.

  • Serviciul de analiză web Analytics si social plugins

Utilizam servicii de analiza a pietei online în scop statistic precum şi pentru realizarea ofertelor în funcţie de comportamentul si preferintele ustilizatorilor. Aceste servicii de analiză web utilizează aşa-numite „cookie“-uri (vezi mai sus la sectiunea “Responsabilitatea pentru prelucrarea datelor”). Utilizăm si „plugin“-uri de la operatorii de reţele sociale (de ex.: www.facebook.com) in aceleasi scopuri.

Pe ce perioada stocam datele dumneavoastra?

Pastram datele dumneavoastra doar pe durata si in masura in care este necesar pentru realizarea scopurilor mentionate mai sus sau daca exista o obligatie legala in acest sens.

Pentru prelucrarile de date care necesita consimtamantul dumneavoastra, datele vor fi prelucrate si pastrate pana la data retragerii consimtamantului.

In baza Contractului incheiat cu dumneavoastra respectam obligatiile legale de pastrare a datelor si documentatiei relevante, dupa cum urmeaza: i) pentru indeplinirea obligatiilor legale de documentare si de pastrare conform legislatiei pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, vom pastra datele pentru o perioada de 5 (cinci) ani de la incetarea relatiilor contractuale cu dumneavoastra. ii) datele personale ale clientilor nostri care se regăsesc în orice documente justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitatea financiara se pastreaza in arhivele companiei SC Art Executives SRL timp de 10 ani de la data închiderii exercițiului financiar în care au fost întocmite documentele justificative, conform prevederilor Legii Contabilității. iii) in cadrul apararii si exercitarii drepturilor si intereselor noastre legale, datele dumneavoastra necesare realizarii acestui scop vor fi pastrate conform termenelor generale de prescriptie.

Securitatea datelor

Pentru protectia datelor dumneavoastra pe pagina noastra web www.idarinaboutique.ro, am luat masuri tehnice si organizatorice pentru a le proteja in special impotriva pierderii, manipularii sau accesului neautorizat. Masurile adoptate sunt verificate in mod regulat si sunt adaptate constant la stadiul tehnicii actuale.

Parteneri

SC Art Executives SRL nu efectueaza toate prelucrarile datelor cu caracter personal prin aceasta pagina web in regim propriu, ci beneficiaza de sprijin de la parteneri specializati, care actioneaza pe baza comenzilor primite de la noi. Partenerii nostri sunt atent selectati si asigura, prin masuri tehnice si organizatorice adecvate, prelucrarea datelor dumneavoastra conform prevederilor legale in vigoare privind protectia datelor si asigurarea respectarii drepturilor dumneavoastra. Partenerilor le este interzis sa utilizeze datele cu caracter personal la care au acces in baza imputernicirilor primite de la noi pentru scopuri proprii sau comerciale sau sa le transmita tertilor.

Drepturile dumneavoastra privind protectia datelor personale

SC Art Executives SRL este inregistrata in inregistrata in Registrul General detinut de ANSPDCP sub numarul 0011775. Conform conform Regulamentului (UE) 679/2016 – Regulamentul General privind Protectia Datelor (GDPR) si a Legii de punere in aplicare a prevederilor GDPR, iDARina Boutique are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

Scopul colectarii datelor este:

  • Pentru a raspunde comenzii Clientului, pentru a comunica cu Clientul prin intermediul telefonului si/sau email-ului, pentru informarea Clientului privind situatia contului lui de pe site-ul www.idarinaboutique.ro si privind evolutia si starea comenzilor, toate in scopul executarii Contractului incheiat intre noi si Dvs.
  • Pentru rezervarea şi comercializarea de produse online.
  • Pentru evaluarea produselor oferite, in scop de reclamă, marketing şi publicitate, de monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului .
  • In scopuri administrative si de gestiune financiar-contabila, conform legislației fiscale.
  • In scopuri de audit intern sau audit financiar.

Prin completarea datelor dvs. in formularul electronic de creare de cont si/sau de Comanda  de pe website-ul nostru, declarati ca acceptati neconditionat ca datele dvs. personale sa fie incluse in baza de date a iDARina Boutique, aceasta din urma inregistrata in Registrul General detinut de ANSPDCP sub numarul 0011775 si va dati acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre iDARina Boutique, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea si/sau derularea de catre iDARina Boutique, afiliatii si colaboratorii acestora de activitati cum ar fi, dar fara a se limita la, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului.

De asemenea, va dati acordul expres si neechivoc ca aceste date personale sa poate fi transferate (cedate) de catre iDARina Boutique atat afiliatilor sai precum si altei/altor entitati din tara sau strainatate. Prin citirea prezentelor Termene si Conditii ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale garantate de Regulamentul (UE) 679/2016 – Regulamentul General privind Protectia Datelor (GDPR) si a Legii de punere in aplicare a prevederilor GDPR. Totodata, aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dvs. personale si de a solicita stergerea totala sau partiala a acestora.

Pe baza unei cereri scrise, datate si semnate, expediate pe adresa SC Art Executives SRL Bucuresti, str. Hrisovului 2-4, bl. 2, parter, ap. 88, sector 1, va puteti exercita, in mod gratuit, urmatoarele drepturi:

– o data pe an, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu prelucrate;

– sa interveniti asupra datelor transmise;

– sa va opuneti prelucrarii datelor pentru motive intemeiate si legitime legate de situatia lor particulara

– sa solicitati stergerea datelor, cu exceptia situatiilor prevazute de lege.

Astfel, iDARina Boutique poate notifica utilizatorii/clientii privind ofertele curente prin newsletter si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale. iDARina Boutique nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul www.idarinaboutique.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date. Informatiile pe care ni le furnizati vor fi utilizate in scopul pentru care le-ati furnizat, pentru a administra, a sprijini si a evalua serviciile noastre si a preintampina incalcarea securitatii, a legii si a termenilor nostri contractuali.

De asemenea, iDARina Boutique poate furniza datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza, dar fara a se limita la acestea: furnizori de servicii de servicii de marketing, de curierat, servicii de plata / bancare, telemarketing sau alte servicii, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre, asigurători, etc. Informatiile dumneavoastra cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchet, Politie, instantele judecatoresti si alte organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

Aveti urmatoarele drepturi in legatura cu protectia datelor dumneavoastra:

Dreptul la informare

Dreptul dumneavoastra de a primi informatii privind operatiunile de prelucrare efectuate de catre noi asupra datelor dumneavoastra. Respectarea acestui drept se realizeaza prin prezenta informare.

Dreptul de acces

Dreptul dumneavoastra de a obtine din partea noastra o confirmare daca prelucram sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective si la furnizarea de informatii specifice privind prelucrarea lor.

Dreptul la rectificare

Dreptul dumneavoastra de a obtine de la noi, fara intarzieri nejustificate, rectificarea datelor inexacte care va privesc sau completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete.

Dreptul la stergerea datelor

Dreptul dumneavoastra de a obtine, fara intarzieri nejustificate, stergerea datelor cu caracter personal care va privesc, in masura in care sunt indeplinite urmatoarele conditii prevazute de GDPR: (i) datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate de catre noi; (ii) va retrageti consimtamantul acordat pentru prelucrarile de date bazate pe consimtamant; (iii) va opuneti prelucrarilor de date personale efectuate de noi. Va puteti opune doar prelucrarilor care au ca temei legal realizarea intereselor noastre legitime, pentru care noi nu avem interese si motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea; (iv) datele dumneavoastra au fost prelucrate ilegal de catre noi; (v) datele dumneavoastra trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale care ne revine.

Dreptul la portabilitatea datelor

Dreptul dumneavoastra de a primi de la noi datele cu caracter personal care va privesc si pe care ni le-ati furnizat direct, intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat, precum si de a transmite aceste date altui operator, cand mijloacele tehnice permit acest lucru. Puteti exercita acest drept doar atunci cand prelucrarea se bazeaza pe consimtamantul dumneavoastra sau cand prelucrarea se efectueaza prin mijloace automate.

Dreptul la opozitie

Dreptul dumneavoastra de a va opune, din motive legate de situatia particulara in care va aflati, prelucrarii efectuate de noi avand ca temei juridic realizarea intereselor noastre legitime. Daca va veti opune unor astfel de prelucrari, noi nu vom mai prelucra datele cu caracter personal, cu exceptia cazului in care vom putea demonstra ca avem motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor dumneavoastra sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept al nostru in instanta.

Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri (orice prelucrare automata care utilizeaza datele personale pentru a evalua anumite aspecte personale ale dumneavoastra, cum ar fi comportamentul de plata, situatia financiara, comportamentul in trafic etc.), care produce efecte juridice care va privesc sau care va afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa.

Pentru a da curs solicitarilor de mai sus, vom putea cere informatii suplimentare necesare pentru a confirma identitatea dumneavoastra. Dupa identificarea dumneavoastra, va vom furniza un raspuns la solicitarea transmisa in vederea exercitarii drepturilor de mai sus, in termen de cel mult o luna de la data primirii cererii.

De asemenea, aveti dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, la adresa Bld. G-ral Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania, telefon: +40318059211, e-mail: anspdcp@dataprotection.ro.

Pentru exercitarea drepturilor de mai sus, puteti trimite o cerere scrisa (i) prin e-mail la adresa: contact@idarinaboutique.ro, sau (ii) prin posta/curier la urmatoarea adresa: Bucuresti, Str. Hrisovului 2-4, bl. 2, parter, ap. 88, sector 1.

Nu in ultimul rand, pentru orice intrebari privind informatiile cuprinse in prezenta Informare, va puteti adresa Responsabilului cu Protectia Datelor desemnat de noi, la adresa de e-mail: contact@idarinaboutique.ro.